Digital10
Er du stærk ved computeren, kan du forstå dig på tekniske systemer og er det altid dig, der fikser fejlene? Og interesserer du dig samtidig for Esport, gaming, IT og medier? Så er ”Digital10” lige noget for dig.
Digital10 er en kombineret 10. klasse. Her kombinerer du de praktiske fag inden for uddannelserne til it-supporter, datatekniker og mediegrafiker med de obligatoriske fag i 10. klasse, som er dansk, engelsk og matematik. Du gennemfører altså både en 10. klasse med afgangsprøver, samt grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse i fagretningen it, netværk og design.
Med Digital10 får du et afvekslende og fedt skoleår, hvor du kan fordybe dig og følge din interesse. Vi dyrker Esport sammen og deltager i forskellige esport-events både online og fysisk, såsom Fynsmesterskabet, NPF LAN og lignende.
It, netværk og design
I den praktiske undervisning får du kendskab til og viden inden for hardware og it, teknologi og programmering, grafik og billedbehandling samt foto og kommunikation.
Hvordan bliver din hverdag?
De første 14 dage er et introforløb, hvor du og dine klassekammerater skal lære hinanden at kende med forskellige sjove aktiviteter og øvelser. Herefter vil din hverdag være opdelt i 3 dages praktisk undervisning og 2 dage med de obligatoriske fag i 10. klasse, som er dansk, engelsk og matematik. Du kommer til at indgå i et fagligt fællesskab med andre unge, som har samme interesse. På skolen kan du tage del i elevrådet, studiecaféer eller fredagscaféer.
Adgangskrav
Du skal:
- få mindst 2,0 i gennemsnit af dine afsluttende standpunktskarakterer i henholdsvis dansk og matematik i 9. klasse
- bestå folkeskolens afgangseksamen
- få mindst 2,0 i gennemsnit af karaktererne i dansk (skriftlig og mundtlig) ved 9.-klasseprøverne
- få mindst 2,0 i gennemsnit af karaktererne i matematik (skriftlig) ved 9.-klasseprøverne
- sende din ansøgning via Optagelse.dk inden ansøgningsfristen d. 1. marts kl. 12
Hvis du ikke opfylder adgangskravene, vil du blive tilbudt en optagelsesprøve og/eller en samtale på erhvervsskolen.
Overvejer du EUX efter 10. klasse?
Du kan lære et håndværk og samtidig tage fag på gymnasialt niveau som EUX. Ved at tage højniveaufag: Dansk C, engelsk C og samfundsfag C efter afsluttet 10. klasse, har du mulighed for at tage din erhvervsuddannelse som EUX. Dette forløb skal du tage på HF og VUC fra august til uddannelsesstart i januar.
OBS! På optagelse.dk vil alle de kombinerede 10. klasser være registreret med adressen Niels Bohrs Allé 210, 5220 Odense SØ, som er adressen på UngOdenses kontor. Undervisningen foregår på erhvervsskolerne. De enkelte adresser kan ikke ses på optagelse.dk, men de kan ses under de enkelte 10. klasser her på hjemmesiden.
Praktisk information
Her kan du læse mere om ordblindhed, buskort etc.
Adresse Syddansk Erhvervsskole (SDE) Munkebjergvej 130 5230 Odense M |
Områdeleder UngOdense Jørgen Ettrup Nielsen Telefon: 40 45 55 17 Mail: joen@odense.dk |
Afdelingsleder SDE Kirsten Lauritsen Telefon: 24 25 74 53 Mail: kil@sde.dk |
Kontaktperson SDE Jesper Iversen Telefon: 30 26 90 36 Mail: ji@sde.dk |
UUO-vejleder Mia Lindhardt Telefon: 30 33 41 84 Mail: miavl@odense.dk |
Senest opdateret 28.11.2024 08:34 af CAMN